Çocuk ve ergenlere yönelik merkezimizde danışmanlık hizmeti verilmektedir. merkezimizde aynı zamanda çocuk ve gençlere yönelik bilişsel düzeylerini öğrenmeye yönelik test uygulamarı da yapılmaktadır.
Boşanma tüm aile bireyleri için oldukça zor bir süreçtir. Her ne kadar anlaşmazlıklar veya çatışmalar karşılıklı olarak yaşansa da çoğunlukla boşanma isteğinde bir tarafın daha fazla istekli olduğu görülür. Bunun anlamı da diğer tarafın tam olarak ayrılığa hazır olmaması, hala karşı tarafı seviyor olması,
Sınırlar , çocukların hem kendilerini hem de yaşadıkları ortamı kavramalarını sağlar; onlara keşif ve öğrenme fırsatı sunar. Çocuklar yaşadıkları ortamın kurallarını anlamak isterler. Kendilerinden ne beklendiğini, ne kadar ileri gidebileceklerini, eğer ileri giderlerse bunun sonucunda ne yaşayacaklarını merak ederler.
Anne, baba veya çocuğun bakımı, sağlığı ve korunmasından sorumlu kişilerin giriştiği veya girişmeyi ihmal ettiği eylemler sonucunda çocuğun her türlü fiziksel, ruhsal, cinsel veya sosyal açıdan zarar görmesi, sağlık ve güvenliğinin tehlikeye girmesi olarak tanımlanabilir
Doğumdan itibaren anne ve babasına tek başına sahip olan ilk çocuk kardeşin gelmesiyle birlikte tek ve özel olmayı kaybetme duygusunu yaşayabilirler. O ana kadar ilk çocuğa gösterilen ilginin yeni doğan kardeşe yöneltilmesinden meydana gelen rahatsızlık kardeşin doğmasıyla birlikte ona ayrılan zamanın azalması çocukta,
Çocuklar çoğunlukla kayıp karşısındaki tepkilerini ailelerindeki yetişkinlerden öğrenirler. Çocuklar başkalarının sıkıntılarından ve üzüntülerinden etkilenerek kendilerini korkmuş ve güvensiz hissedebilirler. Biraz daha sevgiye, desteğe ve günlük rutinlerin düzenlenmesine ihtiyaçları vardır.
Korku ve kaygı zaman zaman birbirine karıştırılan iki kavramdır. Bunların dışında bir de fobiler vardır. Korku; dışardan gelen tehlikeye karşı duyduğumuz duygusal tepkidir. Fobi de bir çeşit korkudur.
Anne, baba ya da çocuğun diğer bakım verenlerinden ayrılmaya ilişkin bir durum olarak ortaya çıkmaktadır. Çocuk bağlandığı kişiden gerçek dışı olarak kopacağına tekrar bir araya gelemeyeceğine inanır.
Alt ıslatma, çocukların kuru kalmaları gereken 4 yaşından sonra gece veya gündüz idrar kaçırma problemidir. Genetik sebepler ağırlıklı olmakla birlikte bazı fizyolojik etmenlerinde göz önünde bulundurulması gerekir.
Dışkı kaçırma her 100 çocuktan birinde görülen özellikle de erkeklerde sıklığı daha fazla olan hem fizyolojik hem de ruhsal bir rahatsızlıktır. Genellikle alt ıslatmaya göre uyumsuzluğun daha fazla olduğu bir durumdur. Dört yaşından sonra ve ilkokul yaşlarında görülmesi önemli ruhsal bozuklukların varlığını belirtir.
Öfke engelleme ve korku karşısında ortaya çıkan bir tepkidir Belirli bir sınır içinde öfke, karşılaşılan engeli aşmak, hoş olmayan durumdan kurtulmak için gerekli tutum ve davranışta bulunma olanağı sağlar.
Çocukta dikkat kusuru özellikle eğitim hayatının başlamasıyla belirgin hale gelir. Okul öncesi dönemde de her şeyden çabuk sıkılan ve bıkan bu çocuklar, oyuncaklardan dahi sıkılıp kısa bir süre sonra onları parçalamayı tercih ederler.
Farklılıklar dünyamızı zengin ve ilginç kılan şeylerdir ama çocuklar için farklılıklar korkuya, rahatsızlığa ve özsaygı eksikliğine sebep olabilir. Başkalarına ve kendilerine duydukları saygıyı geliştirmeleri için herkesin farklı ve özel olduğunu öğrenmeleri gerekir.
Aslında her çocuğun hareketli olması beklenir. Çocuk koşar, düşer ve gürültü çıkararak oynar. Bunların hepsi doğal karşılanabilir. Ancak DEHB’da ise çocuğun hareketliği aşırıdır ve yaşıtlarıyla kıyaslandığında farklılık hemen anlaşılır.
Çocuklarda görülen; yineleyici, istem dışı, amaca yönelik olmayan, ancak baskılanabilen göz kırpma, burun çekme, boğazını temizleme gibi garip hareket ve ses çıkarmalar, tik olarak adlandırılırlar.
Tırnak yeme alışkanlığına çoğunlukla 3-4 yaşlarından önce başlamaz. (Çok ender olarak 5 aylık gibi erken bir dönemde görülebilir). Çocukların %33 de tırnak yeme davranışı görülür. Bu oran erken ergenlik çağına kadar sürer.
FSM bulvarı ilknur sk. No:1 Bulvar 224 sitesi C blok D 7 Nilüfer / BURSA
0224 502 40 77