Sıkça Sorulan Sorular

  1. Psikolojik danışmaya başvuranlar hakkında akademik dosyalarına olumlu-olumsuz yazılar yazılırmı?

    Psikolojik danışma ilişkisinde gizlilik esastır. Her türlü bilgi gizli tutulur. Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi’nde, bilgi ve kayıtların saklanması, başkalarıyla paylaşılması ya da yok edilmesinde etik kurallara uygun davranılır. Psikolojik danışma ilişkisi ile ilgili tüm kayıtlar (görüşme notları, test verileri, yazışmalar ve her türlü diğer dokümanlar) danışmanın çalışmakta olduğu kurumun malı değildir. Bunlar mesleki amaçlarla kullanılır ve öğrencinin izni olmadan başkalarına açıklanmaz. Akademik kayıtlara geçmez. Sadece kişinin veya bir başkasının yaşamını tehlikeye atacak bir durum söz konusu olduğunda ilgili bilgiler yetkili mercilerle paylaşılır.

  2. Çevremde arkadaşlarım varken neden Psikolojik Danışma Merkezi’ne gidip sorunlarımı hiç tanımadığım birisiyle paylaşmalı mıyım?

    Psikolojik Danışma en yakın arkadaşınızla sorunlarımı konuşmaktan farklıdır. Psikolojik Danışmanlık size bir arkadaşla konuşmaktan daha fazlasını sunabilir; danışmanınızla paylaştığınız zaman tamamen size aittir ve sizin için önemli olan konuyu konuşmak içindir. Bütün konuşma size adanmıştır. Ve bu bir gizlilik kuralı içinde yapılır. Arkadaşlarınızın ve ailenizin yorumları ve önerileri yanlı ve önyargılı olabilir oysa danışmanlar tarafsızdırlar ve konuya eleştirel yaklaşmazlar, sadece sizi ve içinde bulunduğunuz durumu en iyi şekilde anlamaya çalışırlar. Ayrıca, bir önemli fark daha vardır; danışmanınızı bir sonraki gün derste yanınızda otururken görmeyeceğinizden emin olabilirsiniz!

  3. Sadece yoğun ve derin duygusal problemi olan bireyler mi psikolojik danışmanlık alırlar?

    Tabii ki hayır. Psikolojik danışmanlık hizmeti almanız, sizin ne zayıf karakterli olduğunuz ne de güçsüz olduğunuz anlamına gelir. Psikolojik Danışmanlık almaya karar veren kişi sadece problemlerinin farkına varan, onu çözmeye çalışan ve zorluklarla başederken biraz yardım almanın kendisine iyi geleceğini bilen kişidir. Bu daha çok cesur davranmak olarak nitelendirilebilecek bir davranıştır. Unutmayın ki zorluklar hayatı ilginç kılarken onların üstesinden gelmek hayatı anlamlı kılar (Joshua J. Marine).

  4. Beni rahatsız eden konuları hiç tanımadığım biriyle konuşmak benim için zor olur mu?

    Başlangıçta kendinizi endişeli, utangaç hissedebilirsiniz. Danışmanınız ilk görüşmede kendinizi rahatsız hissetmenizi ve tedbirli yaklaşmanızı çok doğal karşılayacaktır. Güven ve anlayışla kendinizi daha rahat hissetmenize yardım edecektir. Geçen zamanla birlikte siz de daha rahat ve açık olabileceğinizi göreceksiniz.

  5. Psikolojik danışmaya ihtiyacım olduğuna nasıl karar vereceğim?

    Günlük hayatınızı ve eğitim sürecinizi engelleyen tüm güncel sorunlarınızda psikolojik danışmanlık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz

  6. Psikolojik Danışma süreci bana nasıl yardımcı olur?

    Psikolojik danışma sürecinde danışmanınız size düşüncelerinizi ve duygularınızı söze dökmek için güvenli bir ortam sağlar. Bu dolaylı olarak duygu ve düşüncelerinizi daha iyi anlamanızı ve onlar üzerinde kontrol kazanmanızı sağlar. Zorlukları ve sorunları görmezden gelip yokmuş gibi davranmaktansa onlarla yüzleşmek beraberinde belli bir rahatlama ve umut da getirir.

    ADRES

    FSM bulvarı ilknur sk. No:1 Bulvar 224 sitesi C blok D 7 Nilüfer / BURSA

    TEL

    0224 502 40 77

    MAİL

    [email protected]