7-13 yaş çocuğunuzun güçlü ve zayıf yönleriyle kendisini tanıması, ilişkilerini yönetebilmesi, kaygılandığında duygularını ifade edebilmesi, öfkelendiğinde öfkesini nasıl kontrol edebileceğini fark edebilmesi ve paylaşmayı öğrenmesi konularında sosyal ve duygusal gelişimini destekleyici psikodrama grup çalışması yapılacaktır. Gruplar çocukların yaş düzeylerine göre belirlenecektir.
Çalışmanın İçeriği
Grup çalışması, çocukların sosyal ilişkilerinin öne çıkmaya başladığı okul çağı döneminde; güçlü ve zayıf yönleriyle kendini daha iyi tanıma, ilişkilerini yönetebilme, sorunlara kendi çözümlerini üretebilme, sorumluluklarına daha fazla sahip çıkma ve yaşamını organize etme konularında sosyal gelişimini destekleyici çalışmaları kapsamaktadır. Psikodrama grup terapisi temel alınarak yapılan çalışmalarda, çocukların oyun ve dramalarla eğlenerek, ilişkiler içinde gelişmesi hedeflenmektedir her 2 grup sonrasında ailelere yönelik de bir grup çalışması yapılarak hem ailelerle görüş alışverişi gerçekleşirilecek hem de onlara yönelik eğitim çalışmaları yapılacaktır.
Çocuk Psikodraması Nedir ve Neler Sağlar
Çocuk psikodraması çocukların günlük yaşamlarında yaşadıkları zorlukları, geçmişlerinde kalan önemli olayları ve bunlara ilişkin duygularını, yetersizliklerini, başarılarını ve bunlara bağlı olarak gelişen önyargılarını ve inançlarını sahneleyerek ortaya koydukları ve bu yolla değişimin sağlandığı bir terapötik süreçtir. Bu ortam dürüstlük ve samimiyet içerisinde, öğütler almadan ve eleştirilmeden kendini gerçekleştirebileceği bir ortamdır. Çocuklar birbirlerinden güç alarak iç dünyalarını karşılaştırabilir, birbirlerini zenginleştirerek olumsuz duyguların yerine olumluları koyabilme fırsatı yakalarlar. Değerli Anne-Babalar; Çocuklarımızın hızla gelişip büyüdüğü dönemde profesyonel destek katkı sağlayıcıdır. Çocuğunuzun psikodrama grubunda hoş vakit geçirirken farkında olarak yarar sağlayacağı kazanımlar vardır.
Bunlardan bazıları
Çocuğun iletişim becerilerini güçlendirir. Kendisini daha iyi ifade etmesini sağlar.
Çocuğun kendisini ve güçlü yönlerini tanımasını sağlar ve özgüvenini destekler.
Oyun ve dramalar aracılığıyla farklı sosyal rolleri deneyimleyerek sosyal ilişkilerde empati duygusu gelişir.
Korku, kaygı, üzüntü ve öfke gibi duygularını ifade etmeyi ve bu duygularla nasıl baş edeceklerini öğrenirler. Böylelikle rol repertuvarlarını geliştirmiş olurlar.
Sözel olduğu kadar bedensel olarak da kendini ifade etmeyi öğrenir.
Spontanitesini destekler, sorunlara anlık ve yaratıcı çözümler üretebilmesini sağlar.
Alayla baş etme becerilerini destekler
Benim dışımda da sıkıntı yaşayan çocuklar varmış bir tek ben değilmişim duygusunu görerek suçluluk duygusunu azaltmaya yarar sağlar.
Birey olarak yaşantısına sahip çıkma ve kendisi için doğru kararlar alabilme becerisini destekler.
Başlangıç tarihleri
Süre
10 hafta / Haftada 1 gün
Saat
1 saat
Yer
Dama Psikolojik Danışmanlık
Ücret
Her oturum için 100₺
Koşullar
Başvuru sırasında ön görüşme yapılacaktır Aile ile yapılan ön görüşme sonrası çocuklar gruba kabul edilecektir.
Eğitmen
Uzman Klinik Psikolog/ Psikodramatist/ Çocuk ve Ergen Psikoloğu